19. februar 2022 0 Comments Bolig

Velg en moderne og stilren seng som gir optimal søvnkvalitet

Nordmenn bruker svært mye tid og penger på oppussing, interiør og bolig hvert eneste år. Samtidig er det ikke alltid at sengen får den oppmerksomheten den fortjener, med tanke på at sengen sannsynligvis er det møbelet som du vil benytte desidert mest i løpet av livet. Dessuten er valg av seng viktig for søvnkvaliteten, som igjen får følger for både velvære i hverdagen og helsen din.

Seng med sengeramme eller kontinentalseng?

Det finnes utrolig mange forskjellige senger å velge mellom på markedet, og det er i stor grad individuelle ønsker som avgjør hvorvidt du bør gå for en enkel sengeramme eller kontinentalseng. Produktutvalget kan bredt deles inn i tre forskjellige kategorier:

  • Frittstående senger som utstyres med en ribbebunn og madrass. Disse er fleksible når det gjelder bytte av madrass, og justerbare senger er også ofte basert på ribbebunn.
  • En seng som er laget med en fast rammemadrass – for eksempel en seng 140×200, se https://www.bedrenaetter.no/senger/seng-140×200.html, med tilhørende bein, overmadrass og eventuelt sengegavl.
  • En kontinentalseng som består av en base, en fjærmadrass og en overmadrass, igjen også kombinert med en overmadrass og gjerne en sengegavl.

Størrelse har også noe å si for valget, da rammemadrassene er et alternativ i midtsjiktet av størrelser. En rammemadrass med fast ramme i tre er helt enkelt ikke spesielt praktisk når det gjelder madrasser som er to meter brede.

Madrasser som kan tilpasses absolutt alle

En seng med rammemadrass består i utgangspunktet bare av to lag, rammemadrassen og overmadrassen, noe som betyr at selve sengebasen og fjærmadrassen er kombinert i en og samme enhet. Det er en praktisk løsning, og bruk av kvalitetsmaterialer vil gjøre at de forskjellige komponentene i rammemadrassen får en levetid som kan matche hverandre.

Selve rammemadrasen kan dessuten leveres i flere forskjellige fastheter og komfortnivåer, det er vanlig å bruke nivåene «medium», «fast» og «ekstra fast». En omtrentlig tommelfingerregel vedrørende vektklasser er at de passer til henholdsvis under 60 kg, mellom 60 – 90 kg og til slutt over 90 kg. Det lønner seg å bruke litt tid på å vurdere hvilken fasthetsgrad som er riktig for deg, da det selvfølgelig også handler som personlige preferanser.

Overmadrass, madrassbeskytter og andre tilbehør

De aller fleste pakker med rammemadrass leveres med en overmadrass, som gir både ekstra beskyttelse og komfort. Rammemadrassen beskyttes mot slitasje, og samtidig kan du også velge overmadrass basert på dine ønsker når det gjelder å finjustere fastheten og støtten. Dessuten fungerer overmadrassen som et fuktighetstransporterende og ventilerende lag. Alle mennesker svetter i løpet av natten, og det er viktig at denne fuktigheten transporteres vekk fra kroppen – ellers risikerer du å våkne kald og klam.

Mange velger også å legge til en enkel madrassbeskytter, som igjen er en tynn beskytter over overmadrassen. Mange overmadrasser har vaskbart trekk, men madrassbeskytteren er enda enklere å bare hive i vaskemaskinen med jevne mellomrom. Til slutt er en sengegavl et pent og stilrent komplement til en moderne seng. Sengegavlen gjør ikke bare sengen mer anvendelig, den bidrar også til helheten – og gir et flott og gjennomført inntrykk.


Share: