19. november 2020 0 Comments Bolig

Fordeler og ulemper med gasskomfyr

Det er hovedsakelig tre komfyrtyper som selges på det norske markedet – induksjon, keramisk og gass. Det finnes også noen med de tradisjonelle masseplatene igjen i butikkene, men de ser man ikke veldig ofte i norske hjem. Uansett hvilken type komfyr du vurderer – kjøp her og du kan få den levert direkte hjem. Ta gjerne en titt på gass, men hvilke fordeler og ulemper har egentlig denne type komfyr?

Fordeler med gasskomfyr

Både profesjonelle kokker og hobbykokker sverger til gasskomfyrer, og hvis du følger nøye med på restaurantprogrammer på TV vil du legge merke til at de aller fleste restaurantkjøkken bruker gass. Det er flere årsaker til dette, og noen av de er også relevante for privatpersoner.

En gassbrenner blir varm umiddelbart, og kan i noen tilfeller nesten måle seg med induksjon når det gjelder hurtige temperaturforandringer. Dessuten kan varmen på en gasskomfyr justeres helt nøyaktig. Det er spesielt dette som gjør gass til kokkenes favoritt.

I Norge er gasskomfyrer også et alternativ på hytte uten strøm, men da helt enkelt fordi det er det eneste alternativet. Nedover kontinentet er gasskomfyrer også mye mer vanlige, fordi energidistribusjonen til oppvarming og matlaging i stort er bygget opp rundt gass.

Ulemper med gasskomfyr

Den største ulempen med gasskomfyr vil for de aller fleste være manglende tilgang til gassopplegg i boligen. Det betyr at det er nødvendig å installere en egen gassbeholder, som kan plasseres utenfor boligen eller et sted på kjøkkenet. Legg merke til at det selvfølgelig er ekstremt viktig at denne løsningen installeres av fagpersoner med godkjenning.

Noen vil også hevde at det er vanskeligere å holde gasskomfyrens platetopp ren, sammenlignet med en flatt og glatt induksjonstopp. Hvis du ikke trenger gassens nøyaktige regulering av temperaturen, kan induksjon også gi raskere oppvarming.

Til syvende og sist handler valg av gasskomfyr om personlige preferanser og estetikk – gasskomfyren gir helt enkelt kjøkkenet et helt eget uttrykk.


Share: